Nose Work

17.03.2018 18:00

Tulipa kokeiltua tänään Nose Workiakin. Kaikkea muutahan olenkin liki jo kokeillut. Niin paitsi narttuja :)

Aika mielenkiintoinen teorialuento ja sen jälkeen käytäntöä parissa erässä.

Hokasin suht koht heti mistä kyse, kunhan ensin olin kokeillut kaikki muut keinot saada makupalaa.

Tassujen annot, oikea tassu, vasen tassu, molemmat tassut, maahan menot, istumiset, seisomiset, peruuttamiset, haukkumiset, vinkumiset, "pumit", "tassut taivasta kohti", "pusut" .. 

Makupalan sai kuitenkin vain haistamalla purkkia. Jee, helppoa, haistan purkkia, ja se on siinä.. Mä olen pro!

Käytäntö osa kaksi: Piti valita kahdesta purkista se, jossa oli kyseinen haju. (Hajuna Eucalyptus, joka ei haise Eucalyptuselta, vaan on sen hydrolaatti, joka taas on eteerisen öljyn tislauksesta syntynyt vesipohjainen tisle ja siten koiralle turvallinen (näin lukee ohjeessa))

Osassa kaksi mua ei kiinnostanut yhtään koko haju. Haistelin vaan mattoa. Nuuh nuuh. Marin onneksi kouluttaja hoksasi sanoa, että edellisellä koirakolla oli makkaroita ja lihapullia, ja sehän oli siinä. Makkara on selkeästi parempaa kuin Eucalyptusen hydrolaatti! Nyt vasta Marikin sen tajusi. Mulle makkaraa! Harmikseni vaihdoimme siis paikkaa, ja johan vot.
Taas kiinnosti kyseinen eucalyptyksen haju ja siitä saatava palkka. 90% ilmaisin oikean purkin, mutta toki sitä piti kokeilla josko siitä väärästäkin purkista tulisi jotakin hyvää... Yrittänyttä ei laiteta. 

Mari osti myös kotiin 7 euron purkin kyseistä hydrolaattia, ja nyt vaan sitten kuulemma haistelemaan purkkeja. hah.. Tapani ei selvinnyt testistä, eikä saanut saunamakkaraa! Harmi hänelle. Tarviskos se lisää koulutusta?

Ja nyt sitten odotellaan mulle (ei Tapanille) kurssin jatko-osaa, joka pitäisi olla keväämmällä.. kunhan nämä lumet lähtevät ja päästään ulkokentälle...

Suosittelen kokeilemaan. Lisätietoa voi lukaista https://www.noseworkfinland.com/